'Joanne komt verrassend uit de hoek in haar trainingen. De training vond ik erg doeltreffend. Je leert veelzijdig omgaan met situaties die voor jou belangrijk zijn. Joanne werkt veel met realistische praktijksituaties, vooral die je zelf aanlevert. Zo is er voor iedereen een raakvlak. Ook als je meer over jezelf te weten wilt komen is dit een goede start. Inspirerend leiderschap begint immers bij jezelf’.

Stephan Seidelmann, Sportcoördinator en praktijkbegeleider Kinderopvang Zus en Zo


‘Binnen zeer korte tijd groeide de peuterspeelzaal explosief. Ik kreeg binnen een paar jaar te maken met een team van 15 personen en daar had ik geen opleiding voor gevolgd. Ik wilde kennis opdoen hoe ik met een team omging, hoe ik het team kon leiden en begeleiden, maar ook om het zelfstandig te laten zijn. Met de training coachend leidinggeven is mijn leiderschap enorm gegroeid. Ik kreeg handvaten over verschillende communicatie vormen, gedragsstijlen, ontwikkelingsfases. Ik leerde dat coachen is medewerkers activeren het zelf te doen en dat medewerkers en hun gedrag niet het zelfde zijn. Ik leerde ook te zien hoe mijn handelen en gedrag van invloed zijn op mijn omgeving. Ik heb meer gekregen dan ik had verwacht en dat lag voornamelijk aan Joanne’s positieve feedback. Zij laat mensen groeien, juist door hun ‘fouten’ heen. Als ik weer vast kom te zitten dan klop ik bij haar aan en ik weet dat het mag’.

Eveline de Jong, Leidinggevende, PSZ De Peuterhof


Klop, klop… drie jaar later. Help mijn team is verder gegroeid naar 22 personen en ik wil met elkaar, elkaar leren kennen en van elkaar leren. De branche verandert en wij moeten allemaal mee. Na een brainstorm sessie met jou was de training klantgerichtheid en ambassadeurschap geboren. Een training op maat met veel vaardigheden en competenties die voor ons team belangrijk zijn. Nog dagelijks hebben wij er profijt van en veel medewerkers gebruiken hun geleerde vaardigheden en competenties zelfs in privé situaties. Zo mooi dat je op latere leeftijd nog mag leren dat complimenten ontvangen heel belangrijk is en dat de Roos van Leary heel toepasbaar is in je dagelijks leven. Een win-win situatie en voor de organisatie, en het team, maar zeker ook voor jezelf. Je brengt mensen persoonlijk op een hoger level, maar ook hele teams met jouw doortastendheid, jouw energie en jouw kennis. Waarvoor ik zeker weer bij jou zal aankloppen is jouw ervaring in het coachen. Hoe jij door een blijkbaar niets zeggende opmerking met coachings vragen de onderste steen boven kan krijgen. Geniaal !

Eveline de Jong, Leidinggevende, PSZ De Peuterhof


‘Ik bevond me in een soort vastgeroeste comfortzone, die in mijn werk meer belemmering dan comfort opleverde. De coaching door Joanne was een cadeautje! Wat heeft ze mij de ogen geopend. Door haar vriendelijke, open houding en haar onderzoekende vraagstijl en confronterend realisme, kon ik afstand nemen. Zo kreeg ik meer inzicht in mijn manier van denken en een andere kijk op situaties waar ik hulp bij nodig had. Dit maakt dat ik me echt vrijer voel. Het helpt me nog steeds om deze nuchtere denkwijze toe te passen: What if I fall…..But, oh my darling…..what if you fly?!’

Ethelka Wolter, Pedagogisch Medewerker, PSZ De Peuterhof


‘Op zoek naar inspiratie in veranderende tijden in de kinderopvang kwam ik met Joanne in contact. Haar training inspirerend leidinggeven heeft mij vooral bewust gemaakt hoe belangrijk het is dat een warme, menselijk kant een waardevolle toevoeging kan zijn in je leiderschapsstijl. Juist als beslissingen zakelijk en hard zijn. Dit resulteerde bij mij in nieuwe energie welke ik kon overdragen op mijn teams’.

Ellen Rombout. Locatiemanager, Kinderopvang Humanitas


‘Joanne heb ik ervaren als een warme, krachtige, allround trainSTER. Ze was voor mij een voorbeeld in het presenteren. Joanne heeft mij geleerd dat ík óók kan presenteren en dat ik mag vertrouwen in mezelf en de speelse manier waarop ik mensen kan boeien. Ik heb na de training nog contact met haar gezocht. Ze heeft me toen geholpen mijn onzekerheid weg te nemen. Wat ik zeker heb onthouden zijn de toffe teamactiviteiten zoals de stoelendans-complimentenronde met, op zijn Rotterdams, ‘gerse’ muziek. Die spraken mij zeer aan. De afwisseling die zij aanbrengt in de trainingen heeft mij verrast en pas ik nu zelf toe binnen mijn teams. De afsluiting van de training was opmerkelijk leuk en had een fantastische zoete twist.’

Pam Naumann, Regiomanager, Kinderopvang Zus en Zo


Joanne denkt, en beweegt mee in haar training bij wat er leeft bij de cursisten en maakt een goede koppeling naar de doelen die de organisatie voor ogen heeft. Ze is een prettig persoon en heeft oog voor elke cursist. Kleine spelletjes, verrassende attenties, oefeningen en verschillende opdrachten tussendoor maakt dat er voldoende afwisseling in het programma is. Aan het einde van de training had elke manager een mooie eerste basis van een ondernemingsplan voor haar eigen wijk gereed. Omdat het zo prettig werken is met Joanne hebben we haar ook al op andere trainingen ingezet zoals Klantgerichtheid en Ambassadeurschap en een nieuwe training over gesprekvoering.

Anja van den Bosch, Regiomanager, Mikz Kinderopvang


‘Ik heb Joanne leren kennen tijdens mijn opleiding tot Pedagogisch Coach in de Kinderopvang. Tijdens de opleiding liet zij zien het coachen goed in de vingers te hebben. Door de oprechte empathie die ze uitstraalt en het telkens weer stellen van de juiste vragen komt ze echt tot de kern. Joanne is joviaal en enthousiast maar verliest daarbij de vooropgestelde doelen niet uit het oog. Voor mij waren het 6 waardevolle trainingsdagen met Joanne waar ik met veel plezier op terug kijk. Joanne heeft me enthousiast gemaakt voor het coachen. Het geleerde pas ik dagelijks toe in mijn huidige baan als Pedagogisch coach en BSO manager’..

Monique den Uijl, BSO manager en Pedagogisch coach, Kinderopvang K’nijntje


‘Voor onze studiedag vroeg ik Joanne in de middag een teambuildingsactiviteit te verzorgen. We wilden iets leuks maar ook nuttigs doen met elkaar. We kwamen uit op het thema feedback geven en samenwerken. Joanne combineerde hierbij haar coachingskwaliteiten met Chocolade! Een verrassende combinatie die heel effectief bleek te zijn. Waar het ons als team nooit echt goed lukte om elkaar Feedback te geven bleek dit met behulp van een chocoladelolly geen probleem te zijn. Daarnaast hebben we gedeeld hoe we een ideale samenwerking voor ons zien, door het gezamenlijk maken en presenteren van chocoladewerkstukken. Onze medewerkers hebben dit ervaren als een waardevolle en inspirerende middag’.

Monique den Uijl, BSO manager en Pedagogisch coach, Kinderopvang K’nijntje


"Ik heb Joanne leren kennen als trainer tijdens mijn opleiding tot Pedagogisch coach in de kinderopvang. Zij leert je hoe jij je collega's, maar in feite ook jezelf coacht. Jijzelf bent het middel om een verandering in te zetten, want "Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd hebt gekregen". Door haar manier van coachen ben je nooit meer het slachtoffer van anderen of omstandigheden, maar zie je de kansen om je doelen te bereiken. Zij weet je in je kracht te zetten!"

Sjoukje Bijlsma, voormalig Pedagogisch coach


"Ik heb een aantal jaar geleden de opleiding Pedagogisch coach in de Kinderopvang gevolgd. Ik kreeg les van Joanne in basisvaardigheden voor het coachen van collega's. Het waren intensieve lessen; er werd naast theorie veel geoefend met praktijksituaties. Het was leerzaam, soms confronterend en heeft gezorgd voor enorme bewustwording en groei in mijn coachende vaardigheden. Ik had het niet willen missen! Joanne is professioneel, zeer doortastend en inspirerend."

Marit Koenen, pedagogisch manager, vertrouwenspersoon bij Kinderopvang 't Herdertje


"Vriendelijk en vrolijk de deur open doen voor de ouders en de kinderen. Zorgen voor koffie of thee. en helpen waar ik kan...dat was mijn beeld van ambassadeur zijn. Na de cursus een totaal inzicht gekregen.Nu een heldere kijk op het ambassadeurschap en mbo een draaiboek mijn vestiging op de kaart zetten. Mijn ultieme doel is nu...ouders en kinderen willen alleen maar bij óns kinderopvang. Joanne heeft mij wegwijs gemaakt in ambassadeursland en hiermee mijn arbeidsvreugde verhoogd. Joanne zou ik om hulp vragen bij allerlei communicatieve gebieden binnen mijn werk".

Hans Rosenbrand,

 

 

Wil jij iedere maand ontvangen?

  • praktische tips en tools
  • inspiratie en voorbeelden
  • nieuws over competentie & leiderschap training
  • voor de kinderopvang!!